Een leuke en veilige kennismaking

Bij de miniemen van 8 tot 11 jaar worden de fundamenten gelegd voor de ontwikkeling van jonge talenten. De professionele medewerkers van de wielerploeg zorgen ervoor dat deze miniemen op een leuke en veilige manier kennis maken met de wielersport.

De miniemen worden begeleid en getraind door ervaren coaches die gespecialiseerd zijn in het werken met jonge renners. Deze coaches hebben niet alleen een grondige kennis van de technische aspecten van het wielrennen, maar ze begrijpen ook de behoeften en capaciteiten van kinderen in deze leeftijdsgroep. Ze zorgen voor gestructureerde trainingen waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van basistechnieken, zoals balans, stuurvaardigheid en remmen. Daarnaast leren de miniemen ook over de basisprincipes van tactiek en teamwork in de wielersport.

Als onderdeel van een jeugdwielerploeg krijgen de miniemen ook de kans om deel te nemen aan wedstrijden. Deze wedstrijden zijn aangepast aan hun leeftijd en niveau, zodat ze waardevolle ervaring kunnen opdoen en hun vaardigheden kunnen verbeteren. De professionele medewerkers moedigen de miniemen aan om plezier te hebben tijdens de wedstrijden en focussen niet alleen op resultaten, maar ook op persoonlijke groei en ontwikkeling. Op deze manier worden de miniemen gestimuleerd om hun passie voor de wielersport te behouden en verder te ontwikkelen.

Miniemen - Groepsfoto

Miniemen

De Peuter Thygo

Gys Gust

Jacobs Jay

Jacobs Jay

Le Moine Levi

Mols Gust

Mols Rik

Peeters Jef

Potters Warre

Spruyt Victor

Uyttebroek Louis

Van Gool Robbe

Vannuffelen Staf

Verdonck Jurre

Vermeiren Frederik

Wouters Feel