Verfijnen van de basistechnieken

De aspiranten van 12 tot 14 jaar vormen een belangrijke leeftijdsgroep binnen een jeugdwielerploeg. In deze fase maken ze de overgang van de miniemen naar de meer competitieve wereld van het wielrennen. De professionele medewerkers van de wielerploeg begrijpen het belang van deze overgang en begeleiden de aspiranten op een gepaste manier.

De aspiranten worden getraind door ervaren coaches die zich richten op een meer gerichte ontwikkeling van de renners. Naast het verder verfijnen van de basistechnieken, zoals bochten nemen, afdalen en sprinten, ligt de nadruk nu ook op het verbeteren van de uithouding en kracht. De professionele medewerkers zorgen voor gestructureerde trainingsschema's op maat van de aspiranten, waarbij ze een evenwicht vinden tussen intense trainingen en voldoende rust en herstel.

Naast de fysieke ontwikkeling, leren de aspiranten ook steeds meer over tactiek en strategie in de wielersport. Ze worden begeleid in het nemen van strategische beslissingen tijdens wedstrijden, zoals wanneer aan te vallen of samen te werken met andere renners. De professionele medewerkers zorgen ervoor dat de aspiranten de nodige kennis en vaardigheden opdoen om zich te meten met andere renners en om competitief te zijn in hun leeftijdscategorie.

Door de begeleiding van professionele medewerkers krijgen de aspiranten de kans om zich verder te ontwikkelen als wielrenners en hun passie voor de sport te versterken. Ze worden gestimuleerd om hun grenzen te verleggen, zowel op fysiek als mentaal vlak. De professionele medewerkers erkennen het individuele potentieel van elke aspirant en helpen hen om hun talenten te ontdekken en te benutten.

Aspiranten - Groepsfoto

Aspiranten

Bresseleers Lukas

De Wachter Theo

De Wachter Theo

Dilissen Sem

Gonçalves Mouro Senne

Huybrechts Liam

Huybrechts Matteo

Huys Laurens

Janssens Owen

Klaasen Rik

Kools Rune

Leestmans Wouter

Leestmans Wouter

Libert Thor

Olislaegers Loris

Paradis Flor

Potters Senne

Spruyt Alexander

Theys Nio

Van de Perre Jef

Van Doninck Laurens

Van Echelpoel Lars

Van Gorp Toon

Van Hoek Lucas

Van Laer Jelle

Van Laer Seppe

Vervloet Thor

Woestenborghs Jul