Verbeteren van vaardigheden en het vergroten van het prestatievermogen

De junioren, in de leeftijdscategorie van 17 tot 18 jaar, vormen de oudste en meest gevorderde groep renners binnen een jeugdwielerploeg. Op dit punt hebben ze al enige ervaring en training in de wielersport opgedaan en zijn ze klaar om hun vaardigheden verder te ontwikkelen onder begeleiding van professionele medewerkers.

De professionele medewerkers van de wielerploeg begrijpen dat de junioren zich in een cruciale fase van hun ontwikkeling bevinden, waarin ze hun talenten en potentieel verder kunnen ontplooien. Ze krijgen geavanceerde training en coaching om hun fysieke prestaties naar een hoger niveau te tillen, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Daarnaast worden ook tactische aspecten van het wielrennen verder verfijnd, waarbij de junioren leren hoe ze strategisch kunnen handelen tijdens wedstrijden en hoe ze met verschillende situaties om moeten gaan.

Naast de training en prestatiegerichte aspecten, speelt de mentale ontwikkeling ook een belangrijke rol. De professionele medewerkers begeleiden de junioren bij het beter begrijpen van hun eigen lichaam en het leren omgaan met de druk en verantwoordelijkheid die bij de wielersport komt kijken. Ze worden gestimuleerd om doelen te stellen en hun inzet en vastberadenheid te vergroten. Het doel van de professionele medewerkers is om de junioren te ondersteunen bij het bereiken van hun maximale potentieel en hen voor te bereiden op een succesvolle carrière in de wielersport.

Wij zijn nog op zoek naar junioren van het geboortejaar 2017 welke onze juniorenploeg voor volgend seizoen (2025) willen versterken. Jullie kunnen hiervoor contact opnemen met dhr. Jan In 't Ven, per mail (info@teamkempencycling.be) of telefonisch (GSM nr. 0477 619300). 

Junioren - Groepsfoto

Junioren

Alen Michel

Bakelants Joppe

Cools Jorre

De Rauw Rune

Gabriels Jitse

Gysbrechts Thijn

Michiels Toon

Monden Thijs

Nuyts Tibau

Ruts Sten

Van de Sande Milan

Van der Vloedt Joren

Van Geffen Krijn

Van Gils Lucas

Vissenberg Thomas